Figyelik a multik, mikor csenget a pénzespostás

Pénzcentrum2010. március 26. 09:17

Pozitív hatással lehet az élelmiszer-kereskedelemre, hogy a húsvét április első hetére esik, ugyanis emiatt jóval a nagybevásárlási időszak előtt megindult az ünnepkörhöz kapcsolódó termékek értékesítése -írja a Napi Gazdaság.

A fogyasztók többsége ugyanis hónap elején kapja a fizetését, vagyis a korábban megszokott húsvéthétvége előtti néhány napban alkalmazott akciókhoz nem lesz elég pénzük a fogyasztóknak, mert addigra még nem kapnak fizetést. Így gyakorlatilag a húsvéti termékek értékesítése egy hónapra húzódik el.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója a Napinak elmondta, viszonylag korán megindult a húsvétspecifikus termékek forgalomnövekedése, a sonka mellett tojásból is két-háromszoros mennyiséget értékesítenek, ám meglepő hogy a húsvéti csokifigurák és édességek nem nagyon fogynak.

A Tescónál is előbb kezdődött a szezon, a húsvéti termékeket március első napjaiban helyezték ki - mondta a lapnak Iglódi-Csató Judit, a cég kommunikációs igazgatója. Az akciók, illetve az ezt támogató marketingkommunikációs eszközök március második hétvégéjén kerültek ki.

Címkék: