Figyelem! Veszélyes mézeket vásárolnak vissza

Pénzcentrum2010. március 25. 13:02

Március elején számoltunk be arról, hogy a hatóságok több nagy áruházlánc által forgalmazott mézben nitrofurán származékot találtak. A METRO bejelentette, hogy a visszavonáson túl vissza is vásárolja a problémás készleteket.

A METRO tájékoztatása szerint a Klenáncz Méhészet mézeit, illetve az Aro, H-line és Rioba mézeket vásárolja vissza.

A visszavásárlást okaként a METRO a rendszeres minőségellenőrzést, termékeinek magas minőségi követelményeit jelölte meg. "A legutóbbi ellenőrzésünk során megállapítottuk, hogy a fent említett termékek nem felelnek meg ezen magas elvárásoknak, mivel a laborvizsgálat néhányuknál antibiotikumot mutatott ki" - áll az áruházlánc tájékoztatójában.

Mint közölték, jelenleg is vizsgálatot folytatnak az okok feltárására és a szükséges következő lépések meghatározására. Vevőiktől azt kérik, vigyék vissza a mézeket vevőszolgálati osztályaikra, ahol visszavásárolják azokat.

Amint azt a Pénzcentrum korábban a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivataltól megtudta: a mézekben kimutatott értékek olyan alacsonyak, hogy közvetlen egészségügyi veszélyük nincs, megbetegedést nem okoznak. A szakirodalom alapján azonban a hosszabb távú fogyasztásnak rákkeltő hatása lehet, ezért a nitrofuránt a tiltott anyagok közé sorolták.

Címkék:
tudatosvasarlo,