Folytatódik az árvadászat: megmutatjuk, hol vásárolhatsz legolcsóbban!

Pénzcentrum2010. március 22. 05:20

Egy hónapja meghírdetett árvadászatunk folytatásaként ismét felkerestük a három hazai legnagyobb drogériát, és összehasonlítottuk, hol mennyibe kerül a Pénzcentrum árukosara. A Rossmann verhetetlennek tűnik a hármasfogatban!

Egy hónapja indítottuk el drogéria körképünket, hogy kiderítsük, melyikbe érdemes betérni a háztartási higiéniai csomag beszerzésekor. Februrában a versenyt a Rossmann nyerte, mivel a 15 termékből álló kosár 60 százaléka ott került a legkevesebbe, ezzel együtt a teljes csomag ára is ott volt a legalacsonyabb.

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítottuk össze ez alkalommal is, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. Az itt kapható kozmetikai, háztartási vegyiáru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a piaci részesedésük, de ezek mellé betettünk még fiktív kosarunkba mosogatószert, mosóport, öblítőt, papír zsebkendőt, vécépapírt és még néhány apróságot, melyek a háztartási higiéniai csomag törzsét képezik.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, olyan értelemben, hogy adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebbet választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

Eredményhirdetés: lássuk a győztest!

Március hónapban a kosár összértékét tekintve ismét a Rossmann vitte a prímet, ahol csekély mértékben ugyan, de még csökkent is az árucsomagunk ára. Bár a dm-ben majdnem háromszáz forinttal kevesebbet kellett fizetni februárhoz képest, még így sem sikerült a Rossmann alá vinnie árait.

Az egyes termékeken belül a legnagyobb árkülönbséget - százalékban kifejezve - a borotvahabnál találjuk, hiszen több mint másfélszeres az eltérés, de dezodoron, mosószeren, pelenkán is több, mint 20 százalékot spórolhatunk, ha a megfelelő drogériában vásárolunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A táblázatokban a konkrét árak mellett a hó/hó alapú árváltozás mértéke is leolvasható százalékban, termékekre és üzletekre lebontva. A zölddel jelölt árak azt mutatják, hogy az egyes termékeket melyik boltban érdemes megvásárolni, a vastagon szedett számok pedig az akciós árakat jelölik.

 

 

Címkék: