Kiderült, hol nyílik az 50. Kika áruház

Pénzcentrum2010. március 10. 15:32

2010. március 25 -én a csehországi Liberec városában nyíló kika áruházzal az 50. Kika lakberendezési áruház nyílik meg, s ezt a jubileumi nyitást Európa szerte minden Kika áruház megünnepli. A Liberecben nyíló áruház a 3. a Közép - Kelet európai országokban, amely a Kika "Cash&Carry" koncepciót követi.

2000 -ben nyílt meg a magyarországi első Közép - Kelet európai áruház, s azóta az európai vezető bútorkereskedők egyikévé nőtte ki magát. Lépésről lépésre további áruházak nyíltak Dél- és Kelet - Európában.

2008 végén a horvátországi Slavonski Brod városában, 2009 áprilisában pedig a csehországi Olmütz-ben nyílt meg a két "Cash&Carry" áruház. A libereci Kika Cash&Carry már a 6. kika áruház Csehországban és a 18. a Közép-Kelet európai régióban. Az expanzió nem állt meg, újabb áruházak nyitása Kelet - és Dél - Európában továbbra is a tervek között szerepel.

Csehországban a 6 áruház kereken 600 alkalmazottat foglalkoztat. "A nehéz gazdasági feltételek miatt még fontosabb, hogy a piachoz és a vásárlói igényekhez igazodjunk, A Kika "Cash&Carry" koncepció lehetővé teszi számunkra, hogy kisebb városokban is áruházat nyithassunk. A vállalat számára a libereci nyitás az expanzió folytatását és piaci pozíciónk megerősítését jelenti." jelentette ki örömmel Paul Koch, a Kika/Leiner csoport ügyvezető igazgatója.

Az új áruház - 8 milliós eurós tőkebefektetést és 40 új munkahely teremtését jelenti.

A március 25 -i áruháznyitás alkalmából akciókkal és nyereményjátékkal várják a vásárlókat. "Egész Európa ünnepel - 50xKika Európában" szlogennel a március végéig tartó jubileiumi ajánlatokkal - kedvezményekkel, kedvező áruvásárlási hitelakcióval és éttermi ajánlatokkal várják a vevőket a magyar áruházakban is.

Címkék: