250(!) boltot zárt be a CBA, de a fejlesztések nem állnak le

Pénzcentrum2010. február 24. 11:02

A CBA a válság ellenére növekedni tudott 2009-ben is, az elmúlt esztendőben a hálózat összforgalma 547,5 milliárd forint volt, amely 2,5 milliárd forinttal magasabb a 2008-as értéknél - derül ki a cég közleményéből.

Az üzletszám az év során érdemben nem változott, továbbra is a CBA rendelkezik a hazai élelmiszer-kereskedők között a legtöbb üzlettel - összesen 3,359 található meg országosan - dacára annak, hogy mintegy 250, kisebb alapterületű -főleg vidéki- üzletet bezárni kényszerült. A boltok korszerűsítése az elmúlt esztendőben sem állt meg.

A CBA tavaly májusban új boltkategóriával, a CBA Prímával jelent meg a piacon, a hálózhat jelenleg 57 üzlettel rendelkezik. 2009. november 12-én megnyílt az első CBA Cent diszkontáruház is Mogyoródon, ezzel egy új üzlettípust indított útjára a cég annak érdekében, hogy a vásárlói igények egy új szegmensét is kiszolgálhassa. A CBA Cent üzletlánc a nagyon kedvező fogyasztói árak biztosítását tartja elsődlegesnek, ugyanakkor a magas minőséget is szavatolni kívánja modern, új építésű üzleteiben.

Címkék: