IKEA: magyar vállalkozók szívják a multi vérét

Pénzcentrum2010. február 4. 04:30

A magyar leleményesség nem ismer határokat. Élelmes magyar vállalkozók mutatnak fityiszt a multiknak, és húznak hasznot azok népszerűségéből. Még akkor is, ha ez nem egyértelműen legális.

Érdekes honlapokra bukkantunk a magyar interneten: élelmes vállalkozók kapcsolódnak rá a nagy nemzetközi üzletláncokra. A speciális vállalkozások az IKEA lakberendezési áruházlánc termékeihez kapcsolódóan kínálják szolgáltatásaikat.

Az olcsobbikea.hu weboldal önmeghatározása szerint azért jött létre, hogy "összehozza azokat, akik meg szeretnének válni használt IKEA bútoraiktól, azokkal, akik pont ezekre a bútorokra vágynak." A honlap stílusa, grafikája, logója meglepően hasonlít a bútoráruház hivatalos honlapjához, de természetesen semmi köze hozzá.

A szerkesztőknek még a szójáték is belefér, sőt, még egy kis ellenreklámot is csinálnak az áruházláncnak:

"Vajon neked az új és ezért drágábbik, vagy a másodkézből származó, emiatt olcsóbbIK-E A nyerő?

Ha az újra szavazol, akkor irány az IKEA weboldala, vagy a legközelebbi áruház, ahol kedvedre válogathatsz a legújabb termékek között!

De nyilván a Te lakásod befogadóképessége sem végtelen... :) Ha szeretnél újabb értékes helyekhez jutni, itt az alkalom, hogy megunt bútoraidat eladd és elszállíttasd! Itt mindezt egy helyen megteheted!

Ha a második csoporthoz tartozol, azaz nem ragaszkodsz ahhoz, hogy Te legyél az IKEA-s bútorod első gazdája, akkor is a legjobb helyen jársz, hiszen itt mindent megtalálsz, amit valaha az IKEA-ban vásároltak. A megtakarítások pedig magukért beszélnek!"

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A honlapon több tucatnyi hirdetés közül csemegézhetünk, a legtöbb hirdető helyhiány miatt próbál megszabadulni használt bútorától, de vannak olyanok is, akik új, vagy újszerű IKEA-lakberendezési tárgyaikat értékesítik.

Hasonlóan érdekes szolgáltatást nyújt(ott) az ikeakonyha.hu weboldal is. A honlapon -amely egészen e hét szerdáig létezett- olyan vállalkozás hirdette magát, amely kifejezetten IKEA-bútorok (például konyhaszekrények) összeszerelésére vállalkozott. Az IKEA név használata, a sárga-kék dizájn, és a hasonló logó miatt azonban a gyanútlan böngésző itt is azt gondolhatta, hogy a svéd áruházlánc egyik speciális szolgáltatásáról lehet szó.

Jogi útra terelik?

Az IKEA a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta: természetesen tudomásunk van az említett tevékenységekről és az említett weboldalak működéséről.

Gerőcs Vendel, az áruházlánc regionális PR menedzsere leszögezte: az említett szolgáltatásokat és weboldalakat nem az IKEA Lakberendezési Kft. működteti, illetve nem az IKEA Lakberendezési Kft. engedélyével működnek.

Elmondta: az IKEA Lakberendezési Kft. fel kíván lépni minden olyan jogsértés és tisztességtelen piaci magatartás esetén, amely sérti az IKEA üzleti érdekeit, védjegyét, és amely magatartás alkalmas arra, hogy a fogyasztókat is megtévessze. A piacon található - aggályos, jogsértő - magatartásokat a cég jogi szakértői jelenleg is vizsgálják.

Címkék:
aruhazi,