Lejáratja magát a Tesco: így szórakoznak a vevőkkel

Pénzcentrum2010. február 3. 04:32

Christine Cuddihy a napokban gyanútlanul betért Coventry város egyik Tesco áruházába. A hölgy csupán egy szelet sajtos pitét szeretett volna vásárolni, de szürreális kalandba keveredett...

A kasszánál ugyanis arra kérték, igazolja magát. A pénztáros szerint ugyanis túl fiatalnak tűnt ahhoz, hogy megvásároljon egy szelet quiche-t.


"Nem tűnik 21 évnél idősebbnek, ezért kérem, igazolja magát"- mondta a pénztáros a döbbent nőnek. A csodálkozó Christine természetesen értetlenségének adott hangot, mondván, nem alkoholt vagy cigarettát vesz, hanem egy szelet pitét.

Mi is az a Quiche?
A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. (Forrás. Wikipédia)


Lidl: egy áruházlánc titkai! Exkluzív interjú, 1. részKattints!

A kasszás hölgy ugyanakkor azzal indokolta a kérést, hogy manapság már túlságosan szigorúak a korhatárhoz kötött vásárlás szabályai.

"Először azt hittem, hogy viccel, hiszen mégis, milyen veszélyt tartogathat egy szelet sajtos pite" -mondta a Daily Mail című napilapnak a 24 éves nő. "A pénztáros azonban nem tágított, a helyzet pedig kezdett egyre kellemetlenebbé válni, mivel többen is álltak mögöttem a sorban."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Christine végül megmutatta jogosítványát, így sikerült megvásárolnia a quiche-t.

A brit napilap megkérdezte a Tesco illetékeseit is, akik nem tudtak magyarázatot adni a szürreális esetre. Mint mondták, jelenleg is keresik, ki lehetett az a dolgozó, aki igazoltatta a fiatal nőt.

Bukik az Aldi?! Túl kemény a verseny

Nem csak a Tesco áruházakban történnek furcsaságok a személyazonosság igazolásával kapcsolatban: nemrégiben egy liverpooli Morrisons boltban egy 72 éves vásárlót igazoltattak, amikor egy palack bort szeretett volna venni, egy Debenhams áruházban pedig egy 28 éves nőről kérték el az igazolványát, pedig csak karácsonyi adventi naptárt vásárolt.

Címkék: