Te elárulnád jelszavadat egy tábla csokoládéért?

Pénzcentrum2010. január 21. 15:02

Egy számítógépes magazin felmérése szerint a svédek egy tábla csokoládéért képesek kiadni akár az összes internetes jelszavukat!

A számítógépes magazin ripotere magát egy ismert vírus-írtó cég képviselőjének kiadva kérdőívet töltetett ki internetes jelszavakkal kapcsolatos témában. Miután elmondta, hogy a kérdőívet kitöltők csokoládét kapnak ajándékba, több válaszadó olyan kérdésekre is válaszolt, melyek különböző oldalakhoz tartozó jelszavakra vonatkoztak.

Annak ellenére, hogy már a csapból is az folyik, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adjuk ki jelszavunkat senkinek, a 34 megkérdezett közül 23-an megadták több közösségi oldalhoz, pl. Facebook-hoz tartozó jelszavukat, továbbá különböző előfizetői tartalomhoz kapcsolódó jelszavukat is.

Egy korábbi felmérés során, ahol 5000 számítógép használót kérdeztek meg jelszó-kezelési szokásaikról, mindössze 30 százalék állította, hogy még soha nem felejtette el jelszavát, négyből hárman ugyanazt a jelszót használják számos oldalon, és kétharmaduk állította, hogy már évek óta nem változtatta meg password-jét.

Címkék: