Megbüntették a TV2-t! Stadler, Tasnádi és Zalatnay verte ki a biztosítékot az ORTT-nél

MTI2010. január 16. 14:02

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jelentése szerint "a TV2 68 alkalommal sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény egyik rendelkezését", ezért összességében több mint 35 millió forint bírságot róttak ki a csatornára.

A Hal a tortán című műsor tavaly október 12-16. közötti adásaiban börtönviselt celebek szerepeltek. Tasnádi Péter, Stadler József, Zalatnay Sarolta és Nagy Éva több évet töltöttek börtönben vagy fegyházban, de Pápai Jocinak is volt dolga a hatóságokkal.

A csatorna a műsort a II. kategóriába sorolta, vagyis "12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott" minősítést kapott. Az ORTT álláspontja szerint azonban a műsort magasabb korhatári kategóriába kellett volna sorolni.

Az ORTT szerint a TV2 a műsor besorolásával és sugárzási időpontjával 5 alkalommal sértette meg az ide vonatkozó jogszabályt, ezért a műsorszolgáltatóra több mint 28,7 millió forint kötbért rótt ki.

A testület azt is megállapította, hogy a Hal a tortán ezen részeinek műsorelőzeteseivel a csatorna 68 alkalommal sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény egyik rendelkezését. Emiatt újabb, több mint 6,7 millió forintos kötbért vetettek ki.

Címkék:
pápai joci,