Fenyegetés! Egyre durvábbak a bolti tolvajok

Pénzcentrum2010. január 7. 12:02

Megrázó bűnözési adatok kerültek nyilvánosságra a minap. A válság hatására Nagy-Britanniában éves szinten 1 milliárd font értékű áru tűnik el a boltokból, növekszik a kiskereskedelmi egységekben elkövetett bűncselekmények száma.

Percenként történik bolti lopás Nagy-Britanniában, azaz naponta közel 1500 ilyen bűncselekmény történik a szigetországban -derül ki a Brit Kereskedelmi Szövetség legfrissebb adataiból. Egy év alatt harmadával nőtt a lopások száma, egyértelműen a gazdasági válságnak, az elszegényedésnek köszönhetően.

A szervezet számítása szerint a bolti szarkák évente legalább 1,1 milliárd font (328 milliárd forint) kárt okoznak. Ez az összeg azonban csak a regisztrált eseteket tartalmazza, pesszimista vélemények szerint a kár valójában ennek a duplája is lehet.

Különösen aggasztó, hogy növekszik a bolti eladók ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma is. Éves szinten 22 ezer ilyen támadást regisztráltak, növekszik a fizikai fenyegetettség, de a szóbeli zaklatás, sértegetés is egyre gyakoribb.

Európában Nagy-Britanniában követik el a legtöbb bolti lopást, világszinten is csak az Egyesült Államok és Japán előzi meg a briteket a meglehetősen negatív rangsorban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy korábbi kutatás -mely 42 ezer európai bolt adatait összesítette- kimutatta: a bolti tolvajok átlagos zsákmánya most nagyjából 24 ezer forintra rúg, éves szinten pedig közel 1500 milliárd forintnyi kárt okoznak.

A tolvajok már nem csak a legszegényebbek közül kerülnek ki, hanem a középosztály tagjai körében is egyre többen fordulnak a bűnözés felé, elsősorban korábbi életszínvonaluk fenntartása érdekében.

Címkék: