Csomagolópapírt a Tescoból: karácsonyi körkép 6.

Pénzcentrum2009. december 22. 05:55

Aranyvasárnap az utolsó nagy roham a karácsonyi ajándékvásárlás éves hajszájában, amikor mindenki igyekszik beszerezni az ajándékokat szeretteinek, barátainak. Kivéve persze azok, akik úgyis mindig mindent 24-ére hagynak.

Helyszín: Koppány u. 2-4.
Üzlet: Tesco Soroksári út
Időpont: 2009. december 20., 18:30

A Soroksári úti Tescoban ehhez képest nem tolongott különösebben nagy tömeg vasárnap este, aminek több oka is lehetett. Egyrészt a cikk szerzője csak viszonylag későn esett csak be az áruházba, amikorra a legtöbben már túl voltak a nagy bevásárláson és otthon a karosszékben élvezték a kemény, pénzköltéssel töltött nap utáni pihenést. Másrészt a fagyos időben - a ki tudja, hogy járó tömegközlekedési eszközökkel - kinek van kedve nekiindulni egy nagybevásárlásnak? Vagy egyszerűen csak tényleg válság van, bár a korábbi kiskereskedelmi adatok nem erről tanúskodnak.

A legvalószínűbb verzió azonban, hogy legtöbben csak élelmiszert keresnek a Tescoban, a karácsonyi ajándékokat nem innen tervezik megvásárolni, az ünnepi menü beszerzése azonban még várat magára. Erről tanúskodtak a kosarak is: a vásárlók ugyanis jobbára tényleg csak élelmiszert pakoltak be, sőt, a hatalmas, púposra tömött kocsikból is csak viszonylag keveset lehetett látni. 

A karácsonyi ajándékcsomagoló-papír viszont kihagyhatatlannak tűnt. A Tesco nem bízott semmit a véletlenre, alig lehetett olyan polcsort találni, melynek a végén kartondobozba állítva ne ácsorgott volna néhány tucat tekercs csomagolópapír. A két méteres csomagolók ára 139 forinttól kezdődött, így nem csoda, hogy minden bevásárlókocsiban ott figyelt néhány csomag.

Valódi ajándéknak szánt terméket viszont csak keveset lehetett látni a betérő vásárlóknál, pedig az áruház tényleg kitett magáért: volt miből választani. A bejáratnál tankcsapda méretűvé felduzzasztott pezsgő- és szaloncukorhegyeken túl itt is, ott is bele lehetett futni érdekes ajánlatokba.

A játékosztály büszkén hirdette, hogy több száz játékot lehet 25 százalék kedvezménnyel kapni, igaz a feliratokból néha nem teljesen volt világos, melyik játékra is vonatkozik pontosan az akció. A hideg időre való tekintettel kikerültek a fő sorra a hősugárzók is, melyből a leginkább előtérbe helyezett Dyras-márkájút 5 990 forintért lehetett kapni. Lehet ugyanakkor beépíthető kandallót is kapni, 58 ezer forinttól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Tesconál semmilyen áru nem megy pocsékba - legalábbis amíg nem jár le a szavatossága. Ennek köszönhetően lehetett kapni december 19-én 50 százalékkal leértékelve Mikulás-csokit és adventi naptárat is. Ez utóbbinál, ha sávos leértékelést alkalmaztak volna, most fillérekbe kerülne, jövő héttől pedig már ingyen lenne, az ötven százalékos leértékeléssel azonban csak derűs mosolyokat csaltak a vevők arcára.

A nagy számok törvénye alapján persze így is fogynia kellett volna a lejárt határidőre szóló csokiknak, ha lettek volna nagy számok. De tényleg, a forgalom messze elmaradt attól, amire aranyvasárnap - még ha este is - számítani lehetett volna. (Még egyszer mondom: valószínűleg a metsző hideg lehetett a ludas. Nyáron hajnali egykor is tömegek szoktak vásárolni az éjjel-nappali Tesco-áruházakban, azok, akik légkondi híján úgysem tudnának aludni a 30 fokra felhevült lakásban.)

A Soroksári úti áruházból kifelé vettünk csak észre egy vásárlót, aki minden erejét megfeszítve igyekezett a bevásárlókocsiját az autója felé toszogatni, amely tele volt - sóval. Bár nem mentünk vissza ellenőrizni, mennyibe is kerül a só kilója,valószínűleg olyan alacsony áron kínálta a Tesco, hogy megérte útszórási céllal is felvásárolni a készleteket. (Ui: szakértők szerint mínusz 5 C fok alatt a só nem oldja fel a havat.)

A karácsonyi körkép cikkei egy oldalon.

Címkék:
karacsony,