Bűn és bűnhődés: hamis golfütőket csempésztek Kínából

Pénzcentrum2009. december 18. 08:02

Összesen hét személyt talált bűnösnek hamis golfeszközök értékesítésének vádjával a brit bíróság. A banda tagjai több millió font értékben adtak el hamisítványokat az interneten keresztül -írja a hamisitasellen.hu.

A kelet-londoni Snaresbrook Crown Court hét személyt talált bűnösnek hamis golfütők értékesítésének vádjával. A tárgyaláson elhangzottak szerint a banda tagjai 2003 és 2008 között több millió font értékben adtak el ismert golfmárkák jelzéseivel ellátott hamis golfütőket, egyéb golfeszközöket és sportruházati termékeket. A hamisítványokat az eBay-en keresztül értékesítették.

A banda tagjai azt követően buktak le, hogy egy elégedetlen vásárlójuk panaszt tett a brit kereskedelmi hatóság illetékes szerveinél. Az ügyben indított nyomozás eredményeként nagy mennyiségű hamisított golffelszerelésre bukkantak a banda vezetőjének otthonában.

A hatóságok szerint a hamisítványok Kínában készültek, ahonnan az Egyesült Királyságba csempészték azokat. A banda tagjai többek között Írországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Brazíliában élő vevőknek értékesítették a replika termékeket.

A hét személy beismerte bűnösségét. A bíróság 2010 januárjában hirdet ítéletet.

Címkék: