Nooormális?! Másfél millió egy fogpiszkálóért (képpel)

Pénzcentrum2009. december 16. 13:02

Óriási összegért vásárolta meg egy magát megnevezni nem kívánó licitáló Charles Dickens egykori angol író fogpiszkálóját, ami közel sem hasonlít a manapság használatos puritán fapálcikákra.

Biztosan nem egy Dickens-hős vagyoni helyzetében levő ember vásárolta meg az angol író különleges fogpiszkálóját, mivel 9150 amerikai dolláros (több mint 1,7 millió forintos) leütési áron kelt el a napokban egy New Yorkban megtartott aukción - írja a Telegraph.


Árverési szakértők előzetesen három és ötezer dollár közé tették a nem mindennapi fogvájót, azonban nagy meglepetésre ennek az összegnek két-háromszorosa kerekedett ki a licitmenet során.

A világhírű egykori tulajdonosán túl a fogpiszkáló értékét növeli, hogy a hegye aranyból készül, míg a nyelét elefántcsontból faragták. A nyélbe egyébként az író monogramját is bevésték. Az árverési prospektusban azt is megjegyezték, hogy Dickens sógornőjének egy leveléből kiderül, a brit író az utolsó amerikai útján is ezzel a fogpiszkálóval ápolta fogai épségét.

Címkék: