Luxuskártérítés az álmatlan nyugdíjasoknak

Pénzcentrum2009. december 5. 11:02

Hiába várja ránézésre luxus, elegancia és kényelem a Queen Victoria óceánjáró utasait, van akinek ez sem felel meg. Valami mindenesetre nem stimmelhetett, mert a bíróság az eddigi legnagyobb kártérítést fizetette a Cunard hajózási társasággal az elégedetlen utasoknak.

A Milner házaspár azt hitte, a Queen Victoria első útja életük legnagyobb élménye lesz. Az is volt, csak nem épp úgy, ahogy tervezték. A nyugdíjas házaspár összesen 60 ezer fontos, vagyis 18 millió forintot fizetett a Queen Victoria első útján való résztvételért, mely 15 hétig tartott volna a világ tengerein.

A házaspár azonban már az első éjszakán sem tudott aludni, a Biscayai-öböl viharos hullámai ugyanis elviselhetetlen recsegést-ropogást okoztak a kabinban, ahol laktak. New Yorkig új kabint kaptak, majd egy lakosztályt, ám hamarosan vissza kellett költözniük, mert Los Angelesben megérkezett az új lakó. A zajos szobával való harcot végül Hawaii-on adták fel, ahol hat hetet nyaraltak, majd hazatértek Angliába a Queen Elizabeth II-vel.

Mivel úgy érezték, hogy álmaik útja inkább a rémálmaikban jön majd elő, bírósághoz fordultak kártérítésért. Az ítélet szerint az út 60 ezer fontos árából 48 ezret volt kénytelen megtéríteni a nagy múltú Cunard hajózási társaság, míg további 22 ezer font bánatpénz gyanánt üti "szegény" házaspár markát. Ez a legnagyobb bánatpénz, amit valaha turistaútra kifizettetek - ha valaha is megkapják. A Cunard szerint ugyanis legfeljebb 2-3 ezer fontot tudnának elképzelni kártérítésként és ennek megfelelően meg is támadták az ítéletet.

Címkék: