Yahoo Top 10: erre keresett a világ 2009-ben!

Pénzcentrum2009. december 1. 13:02

A napi 400 milliós látogatottsággal rendelkező Yahoo internetes portál közzétette a 2009-es keresési toplistáját. Idén - az évek óta listavezető Britney Spears-t letaszítva a trónról - a nyáron elhunyt Michael Jackson vette át az uralkodást, őt követi a Twilight vámpír-mozi, valamint a tengerentúli pankrátor-bajnokság a World Wrestling Entertainment (WWE).

Az első tízben Megan Fox színésznő, a korábban éveken át legkeresettebb Britney Spears, a Naruto manga-sorozat, a tengerentúli tehetségkutató American Idol, a Paris Hilton által kitaposott mezsgyén útra kelt celeb Kim Kardashian, a Nascar autóverseny sorozat és a RuneScape videojáték található.

"Michael Jackson halála olyan keresési hullámot indított, amely minden korábbi rekordot felülírt a Yahoo történetében" - áll a portál közleményében.

A gazdasággal kapcsolatos online keresések megszaporodtak a válság hatására, de a kategória éllovasainak - munkanélküliség, végrehajtás, kupon - így sem volt esélye a top 10-be kerülésre. A 2008-as listáról a dobogó harmadik fokán végzett Barack Obama, továbbá Miley Cyrus, Jessica Alba, Lindsay Lohan és Angelina Jolie is lekerült.

Címkék: