Durva: 12 órát késett a WizzAir gépe

Pénzcentrum2009. október 27. 09:17

A WizzAir szerint őket nem fenyegeti a SkyEurope-hoz hasonló csőd; a légitársaság egy repülőgép meghibásodásával és az olasz közlekedési sztrájkkal magyarázza, Madridból és Londonból Budapestre tartó járatának közel félnapos késését -írja a Magyar Nemzet.

Vasárnap 9-12 órás késéssel szállította Budapestre Madridból és Londonból utasait a WizzAir. A tetemes csúszás a hazai fapados légitársaság esetében azért is érdekes, mert nemrégiben jelentették be, hogy 26 gépből álló flottájukban egy pót-jármű is üzemel a hasonló esetek elkerülésére.

A fél napos csúszással utazókat az sem nyugtatta meg, hogy a társaság a nyáron 50 új gép beszerzéséről írt alá megállapodást az Airbus-szal. Az ijedtségnek nyilvánvaló alapjául szolgált a SkyEurope két hónappal ezelőtti csődje, ugyanakkor a WizzAir-nél úgy tájékoztattak, hogy esetükben ez a feltételezés alaptalan. A késés hátterében az egyik gépük műszaki meghibásodása áll, miközben a tartalék repülő az olasz közlekedési sztrájk okozta menetrendváltozás miatt nem állhatott az utasok rendelkezésére.

Címkék: