Tör-zúz az Apple új Leopardja - vigyázz vele!

Pénzcentrum2009. október 13. 16:02

Az Apple új operációs rendszere, a Snow Leopard (hópárduc) távolról sem tökéletes, a körülmények szerencsétlen együttállása esetén önállósítja magát és egyszerűen törli a fő felhasználót.

A probléma azoknál jelentkezik, akik a Snow Leopard telepítése előtt a régi operációs rendszerben már rendelkeztek a vendégek számára létrehozott felhasználóval, vagyis guest accounttal. Néhány - illetve az Apple fórumok tanúsága szerint már több, mint száz - esetben a Snow Leopard a guest accounttal való belépés után egyszerűen törli az eredeti felhasználó adatait, beleértve a képeket, videókat, zenéket, dokumentumokat és általában mindent.


A fórumozók beírásai szerint ha a felhasználó a vendég accountból visszalép az eredeti felhasználónevével, rossz esetben csak egy teljesen kiürített és alaphelyzetbe állított felhasználói felülettel találja magát szemben. És az eltűnt fájlokat a többszöri ki- és belépés, illetve újraindítás sem segíti.

Az adatvisszaállító programok segítségével - mint amilyen az Apple által a Mac-ekhez fejlesztett Time Machine - a probléma többé-kevésbé orvosolható, ám enélkül az adatok örökre elvesznek. Az Apple közleménye szerint a hiba csak rendkívül ritka esetekben fordul elő, de természetesen már dolgoznak a javításán. Addig is a probléma legegyszerűbben úgy orvosolható, ha a felhasználók törlik a korábbi vendégbelépőket és újat hoznak létre az új operációs rendszer alatt

Címkék: