Nyugdíj-horror! Eltitkolt holttest a hálószobában

Pénzcentrum2009. szeptember 22. 04:30

A jogtalanul felvett összegek visszafizetésére és egy év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy 61 éves nőt az Egyesült Államokban. A floridai rémet azzal vádolták, hogy a hatóságok előtt éveken át eltitkolta anyja halálát és felvette annak nyugdíját és egyéb ellátásait.

A nő bevallotta, hogy egy használaton kívüli szobába zárta az anyja holttestét, amelyről a boncolás során megállapították, hogy már legalább hat éve halott. A gyanúsított a kihallgatáson azt állította, hogy 2001 karácsonyakor már nem élt az anyja.

Horror a II. kerületben: mumifikálódott bérlő várta a kilakoltatókat

A boncmester elmondta, hogy bűncselekményre utaló jelet nem talált a hullán, az nagy valószínűséggel természetes halált halt. A lánya a bíróságon bevallotta, hogy anyja a nyugdíj mellett hadijáradékra is jogosult volt, ezért a pénz reményében nem jelentette a halálesetet a hatóságoknak.

Az évek során összesen 61 ezer dollár nyugdíjat és 176 ezer dollár egyéb ellátást (többségében hadijáradékot) vett fel jogtalanul a nő. A bíróság a börtönbüntetés mellett a teljes összeg visszafizetésére kötelezte.

Címkék: