Lebőgött a focivébé rendező kommunikációs rendszere! Győzött a galambposta

Pénzcentrum2009. szeptember 10. 16:02

Egy Dél-Afrikai Köztársaságbeli számítástechnikai cég megelégelte, hogy órákba telik az adatátvitel a társaság egyes telephelyei között, ezért galambpostával tette próbára az ország legnagyobb internetszolgáltatóját. Megdöbbentő végeredmény született!

A Telkom rendszere nem elég, hogy drága, az elégtelen sávszélesség következtében még rendkívül lassú is. Ez kívánta bebizonyítani egy számítástechnikai cég, amely ehhez Winston, a 11 hónapos galamb segítségét vette igénybe.

A galamb a lábához rögzített adatkártyával alig 1 óra 8 perc alatt tette meg a cég két telephelye közötti 80 kilométeres távolságot, míg az interneten továbbított adatok letöltését 4 %-nál 2 óra 7 perc után megszakították.

A cég azért folyamodott a kísérlet végrehajtásához, mert megelégelték a csigatempójú adatátvitelt. A Telkom nem kívánta kommentálni az esetet. A 2010-es labdarúgó-világbajnokság rendezőjének kommunikációs rendszere mindenesetre lebőgött. A sportesemény megnyitása előtt azonban átadásra kerül egy új optikai kábelrendszer, ami felgyorsíthatja az adatátvitelt.

Címkék: