Vastag combbal a szívinfarktus ellen!

Pénzcentrum2009. szeptember 5. 08:02

Kutatások szerint a 60 centiméternél nagyobb kerületű combbal rendelkező nők, illetve férfiak esetében jóval kisebb a szívmegbetegedések, és a korai halál kockázata, mint a vékonycombúak esetében.

Az eredmény még megdöbbentőbb, ha hozzátesszük, hogy az összefüggés akkor is fennáll, ha a testzsír-százalékot, dohányzási szokást és a koleszterinszintet is figyelembe vesszük.

A jelenséget az magyarázhatja, hogy a vékony combúak nem rendelkeznek elegendő izomzattal, ami az inzulin megkötéséhez szükséges, így nálunk nagyobb a cukorbetegség kockázata, ami szívelégtelenséghez is vezethet.

A kutatás során 3000 dán férfit és nőt vizsgáltak 10 éven keresztül, feljegyezték testmagasságukat, súlyukat, valamint combjuk, csípőjük, és derekuk vastagságát, és a testzsír-százalékukat is megvizsgálták. Ezen kívül a sportolási, testmozgási, dohányzási szokásaikat, vérnyomásukat és koleszterin szintjüket is figyelembe vették, és megnézték, hogy a 10 év alatt hányan kapnak szívinfarktust, és halnak bele a betegségbe.

A Koppenhágai Egyetemi Kórházban arra a megállapításra jutottak, hogy a legvékonyabb combbal rendelkezők - 55 cm átmérő alatti - körében kétszeres volt a komoly szívproblémák gyakorisága.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kutatók azonban figyelmeztetnek, hogy az eredményeket még alá kell támasztani, és még semmiképp nem lehet kijelenteni, hogy több evéssel, és testmozgással lehet igazán felvenni a harcot a szívproblémák ellen.

Címkék:
testmagasság,