Raiffeisen-pályázat: pénz a gyermekotthonoknak

Pénzcentrum2009. szeptember 1. 12:32

Idén is pályázatot hirdet a Raiffeisen Bank Közösen programja a gyermekotthonokban élő gyermekek életvezetési készségeinek fejlesztését és tudatos életvitelük kialakításának elősegítését szolgáló innovatív programokra.

A kiíró elvárása, hogy a pályázaton nyertes projektek segítségével fejlődjön a gyerekek alapvető önismerete, szervezőkészsége és gazdálkodási ismerete. Fontos, hogy olyan szociális kompetenciák és készségek erősödjenek bennük, amelyek hozzájárulnak a későbbi önálló életvitelükhöz és önérvényesítésükhöz.

A Raiffeisen Bank 25 millió forintos támogatási keretéből a nyertes pályázatok egyenként 1-5 millió forint összeget kaphatnak.

A civil szervezetek pályázati anyagait 2009. október 15-i határidővel várják.A pályázatok elbírálását külső szakértők bevonásával szakmai bizottság végzi. A pályáztatás lebonyolításában a Raiffeisen Bank szakmai partnere a Kurt Lewin Alapítvány.

2008-ban a Raiffeisen Közösen pályázati kiírásában megjelölt gyerekkori traumák oldását segítő programok támogatására 98 pályázat érkezett, melyek közül 8 szervezet kapott összesen 25 millió forint támogatást. Az eredményes pályázati tapasztalatokra és a nagy érdeklődésre tekintettel úgy döntött a Raiffeisen Bank, hogy idén is indít pályázatot a családon kívül nevelkedő gyerekekért

Címkék: