Sorbanállással küzdenének a merevrészegség ellen

Pénzcentrum2009. augusztus 11. 05:36

A Manchester melletti Oldham városka elöljárói kemény sorbanállással szeretnék elejét venni, hogy csökkenjen a túl részeg fiatalok, illetve a hozájuk kapcsolódó bal- és bűnesetek száma.

Az idei év első négy hónapjában ugyanis megduplázódott a komoly sérüléssel járó erőszakos bűncselekmények száma Oldhamban, amiért a városvezetés elsősorban az italakciókat teszi felelőssé.

Az új szabályok szerint a vendégeknek egyetlen sorban kell állniuk, kordonok között, várva, hogy melyik pincér szolgálja majd ki: valahogy úgy, ahogy nálunk az ember az útlevélkezelésre vár a reptéren. (A boltokban a sajátos magyar kultúra miatt teljesen ismeretlen az egy sor-több ablak rendszer.) A vendégeknek a sorban nem lehet a kezükben ital és egy fő legfeljebb két italt kérhet egyszerre. Így akarják ugyanis visszaszorítani az egyet-fizet-kettőt-kap köröket és az "All you can drink" helyek sokpoharas rendeléseit.

Bár a kezdeményezés a BBC Panorama műsora szerint megértő fülekre talált a szórakozóhelyek tulajdonosai számára, nem valószínű, hogy szívesen fizetik ki a kötelezően előírt többlet biztonsági létszám bérét, illetve a rendőrség éjszakai ügyletei díját.

Címkék: