Ez a csoki tényleg nem olvad, és még csak nem is hízlal!

Pénzcentrum2009. július 22. 16:03

A svájci csokoládékról mindenki tudja, hogy finomak, receptjeiket pedig legalább olyan titok övezi, mint az ottani bankszámlákét. A legújabb fejlesztésű édesség összetevőiről sem lehet sokat tudni, a gyártó azonban azt állítja: ez a világ első, valóban nem olvadó, ráadásul kalóriaszegény csokoládéja.

A kakaó- és csokoládétermékek világszerte piacvezető előállítója, a zürichi székhelyű Barry Callebaut legújabb termékéről, a Vulcano névre keresztelt kis csokihalomról annyit kell tudni, hogy az csak a nyálban található emésztőnedvek hatására kezd elolvadni.

A hagyományos csokoládék 30 fok körül már olvadni kezdenek, azonban a Vulcano egészen 55 fokig megőrzi állagát.

A csokoládégyár szerint az új termék ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos édességek, köszönhetően az alacsonyabb kakaóvaj tartalmának.

A Time magazinnak annyit árult el a cég szóvivője, hogy az élelmiszermérnökök véletlenül találták fel az új terméket. Reményeik szerint a továbbra is természetes alapanyagokat tartalmazó csokoládé sikert fog aratni, különösen az olyan országokban, ahol melegebb a klíma.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A csokigyártók körében már évek óta folyik kísérletezés olvadásmentes termék kifejlesztésére, azonban legtöbbször csak kőkemény, rághatatlan eredmény született. A Vulcano állaga sem annyira krémes, mint inkább roppanós, de ízre tökéletesen azonos a hagyományos csokoládékkal.

Címkék:
csokoládégyár,