Pénzcentrum • 2009. július 22. 16:03
A svájci csokoládékról mindenki tudja, hogy finomak, receptjeiket pedig legalább olyan titok övezi, mint az ottani bankszámlákét. A legújabb fejlesztésű édesség összetevőiről sem lehet sokat tudni, a gyártó azonban azt állítja: ez a világ első, valóban nem olvadó, ráadásul kalóriaszegény csokoládéja.
A kakaó- és csokoládétermékek világszerte piacvezető előállítója, a zürichi székhelyű Barry Callebaut legújabb termékéről, a Vulcano névre keresztelt kis csokihalomról annyit kell tudni, hogy az csak a nyálban található emésztőnedvek hatására kezd elolvadni.
A hagyományos csokoládék 30 fok körül már olvadni kezdenek, azonban a Vulcano egészen 55 fokig megőrzi állagát.
A csokoládégyár szerint az új termék ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos édességek, köszönhetően az alacsonyabb kakaóvaj tartalmának.
A Time magazinnak annyit árult el a cég szóvivője, hogy az élelmiszermérnökök véletlenül találták fel az új terméket. Reményeik szerint a továbbra is természetes alapanyagokat tartalmazó csokoládé sikert fog aratni, különösen az olyan országokban, ahol melegebb a klíma.
JÓL JÖNNE 3,3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 300 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 70 324 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,61%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 71 484 forintos törlesztőt (THM 11,39%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
A csokigyártók körében már évek óta folyik kísérletezés olvadásmentes termék kifejlesztésére, azonban legtöbbször csak kőkemény, rághatatlan eredmény született. A Vulcano állaga sem annyira krémes, mint inkább roppanós, de ízre tökéletesen azonos a hagyományos csokoládékkal.