Vírusgyanú: betegen tilos felszállni a repülőgépekre

Pénzcentrum2009. július 20. 13:02

Az év egyik legforgalmasabb időszakában jelentették be brit légitársaságok, hogy nem engedik felszállni járataikra a sertésinfluenza-gyanús utasokat. A hírt tegnap közölte a British Airways és a Virgin Atlantic.

A Virgin Atlantic vezetői kijelentették: csak olyan betegeket engednek fel a gépekre, akik orvosi igazolást tudnak felmutatni arról, hogy alkalmasak a repülésre. Ezt a szabályt azonban a gyakorlatban még nem kellett alkalmazniuk.

Ha a légitársaságok munkatársai a repülőtéren azt látják, hogy az utason különösen feltűnő mértékben jelentkeznek a nátha tünetei, ha nagyon köhög, magas a láza van, vagy szemmel láthatólag rossz az egészségi állapota, akkor orvost hívhatnak, aki eltanácsolhatja a beteget a repüléstől. A Virginhez hasonlóan a British Airwaysnek saját orvosai vannak, akik folyamatosan készenlétben állnak.

A brit egészségügyi hatóságok is azt tanácsolják, hogy akinek influenzás tünetei vannak, halassza el az utazást. Egész Európában Nagy-Britanniát sújtja legjobban a sertésinfluenza, a fertőzöttek száma eléri az 55 ezret, 29-en pedig már életüket vesztették a betegség következtében.

Címkék:
sertésinfluenza,