BKV: iránytaxikkal a mozgáskorlátozottakért

Pénzcentrum2009. július 20. 15:32

Nem újdonság, hogy a BKV iránytaxiként működő midibuszokkal segíti a fővárosban a mozgáskorlátozottak közlekedését, ám augusztus elsejétől valószínűleg fokozott érdeklődés mutatkozik majd a szolgáltatásra, hiszen elindul a nagykörút sínpályájának felújítása.

Augusztus 1. és 19. között a 4-6-os villamos pályáját korszerűbb, jobb minőségű elemekre cseréli ki a fővárosi közlekedési társaság. Ez idő alatt a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között a megszokott Combino villamosok helyett Ikarus 280 típusú (régi csuklós) buszok szállítják majd az utasokat. A mozgásukban korlátozott utasok ezért az 5-ös autóbuszt tudják használni, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

A mozgáskorlátozott utasok kényelmét 2001. szeptember 18. óta biztosítja az a négy midibusz, amely háztól-házig szállítja azokat, akik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél igénylik ezt. Az iránytaxik átszállás nélküli, alacsonypadlós utazást tesznek lehetővé. Mindössze 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi végére is készséggel elszállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői pedig ingyen utazhatnak ezeken a járműveken. Az iránytaxit a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél lehet igényelni a 388-5529 telefonszámon.

A BKV az esetleges kényelmetlenségért az utasok türelmét és megértését kéri, hiszen augusztus 20-tól újra akadálymentesen közlekedhetnek a nagykörúton.

Címkék: