Ingyen próbálnak hűsölni az emberek, drágák a strandok

Magyar Nemzet2009. július 17. 09:32

Bár az idei nyár eddigi legmelegebb napjai munkanapra estek, a fővárosi fürdők forgalma valószínűleg megugrott, a természetes tavak partjain lévő szabadstrandokon pedig sosem látott tömeg próbált enyhülést találni.

Míg egy átlagos napon általában hatezren látogatnak ki a budapesti strandokra, addig szerdán 24 ezren fordultak meg a létesítményekben - mondta Rippel Veronika, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtószóvivője a Magyar Nemzetnek. A kánikula mellett a strandváró program is kecsegtető, hiszen a cég által működtetett 13 fürdő közül minden nap az egyikbe féláron lehet bejutni. A hőségriadó miatt azonban szombatig minden budapesti strand kedvezményes áron várja a látogatókat.

Az ország más pontjain azonban inkább az ingyenes strandokat választják a hűsölni vágyók. A tiszafüredi termálfürdő és kemping forgalma 950 forintos jegyár mellett nem éri el a tavalyi szintet, miközben a Tisza-part tömve van fürdőzőkkel. A Velencei-tónál is inkább az ingyenstrandokat keresik az emberek, a fizetős strandok forgalma alig 20 százalékkal nőtt.

Címkék: