Újabb hollywoodi film szivárgott ki az internetre

Pénzcentrum2009. július 10. 16:02

A hírek szerint újabb hollywoodi produkció, a Val Kilmer és Sharon Stone főszereplésével készült Streets of Blood szivárgott ki bemutatója előtt az internetre. Elképzelhető, hogy a kalózkópia felbukkanása miatt elmarad a film mozibemutatója - írja a hamisitasellen.hu.

Újabb hollywoodi produkció kalózkópiája került fel hetekkel a bemutató előtt az internetre. A Val Kilmer, Sharon Stone és 50 Cent nevével fémjelzett Streets of Blood című alkotást hivatalosan július 13-án kezdenék el vetíteni az amerikai mozikban, de a film kiszivárgott kópiája már napok óta terjed az internetes fájlcserélő oldalakon. A TorrentFreak beszámolója szerint a kalózfilmet több mint félmillió alkalommal töltötték le eddig a BitTorrenten keresztül, amellyel a film rögtön a fájlmegosztó heti letöltési "sikerlistájának" harmadik helyére került.

Mivel a készítők alig két héttel a premier után tervezték forgalomba hozni a film DVD kiadását, elképzelhető, hogy a kiszivárgás hatására nem fogják az alkotást a mozikban is bemutatni.

Mindeközben a Xinhuanet értesülései szerint bűnösnek vallotta magát az a kaliforniai férfi, akit bemutató előtt álló hollywoodi alkotások jogtalan terjesztésének vádjával állítottak bíróság elé Los Angelesben. A vádak szerint a 21 éves férfi, legkevesebb két filmet, az Ausztrália és a Benjamin Button különös élete című alkotásokat töltötte fel jogtalanul internetes fájlcserélő oldalakra. A hatóságok szerint a feltöltés időpontjában a két filmet vetítették a mozikban, de ezek DVD kiadása hivatalosan még nem került forgalomba.

A hatályos jogszabályok szerint a bíróság akár hat év börtönbüntetésre is ítélheti a férfit. A rendőrség azt még vizsgálja, hogy a filmek feltöltéséhez használt ún. screener kópiák - a kritikusoknak és a filmipar képviselőinek szánt DVD minőségű kópiák - hogyan kerültek a férfi birtokába.

Címkék: