Már Dubaiban is dübörög a hamisítás

Pénzcentrum2009. július 8. 12:32

Több mint 200 személyt vettek őrizetbe a dubai-i hatóságok a hamis termékekkel való kereskedelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében hirdetett egy hónapos júniusi ellenőrző akcióban. A razziák során több ezer darab hamis terméket foglaltak le - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának becslése szerint évente megközelítőleg 500 millió dollár (1,8 milliárd dirham) értékű hamis termék kerül forgalomba az ország piacain. Ennek okán a helyi hatósági szervek egyre nagyobb figyelmet szentelnek a hamisítás és a hamis termékekkel való visszaélések problémájának.

A hamisítás elleni küzdelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében a dubai-i hatóságok júniusban egy hónapos, átfogó ellenőrzési akciót hirdettek, amelynek eredményeként összesen 201 személyt, köztük 131 utcai kereskedőt vettek őrizetbe.

A Dubai-szerte lebonyolított ellenőrzések során több ezer darab hamis termékre bukkantak. Összesen 2435 darab kalóz CD- és DVD-lemezt koboztak el, valamint 2474 darab hamisított árucikket, köztük ruházati, kozmetikai, elektronikai terméket és élelmiszereket foglaltak le a helyi hatósági szervek. A rendőrség közleménye szerint a jogsértő kereskedők ellen büntetőeljárást indítanak, melynek lezárulta után a lefoglalt hamisítványokat megsemmisítik.

Címkék: