Már 2700 forintért kaphatsz szállást a tengerparton

Pénzcentrum2009. június 30. 14:32

A montenegrói tengerpart alacsonyabb árakkal igyekszik ellensúlyozni a gazdasági válságot és az egyelőre kedvezőtlen időjárást. Magánházakban első osztályú szobákban már tíz euróért lehet szállást találni. Az ebéd ára átlagban 3-3,5 euró -értesült az InfoRádió.

Az idegenforgalomból élő montenegróiak azt szeretnék elérni, hogy az idén is legalább annyi vendég legyen, mint az elmúlt idényben. Két nagy ellenféllel kell megküzdeniük: a gazdasági válsággal és az eddigi egyelőre kedvezőtlen időjárással.

A szebb napokat várva a többi között bejelentették, hogy az árakat 25-30 százalékkal mérsékelik, az ellátást magasabb szintre emelik, a strandokat még jobban felszerelik.

Kapcsolódó cikkünk: Önkényes euróbevezetés: a nagy trükk sem véd meg a válságtól!

Különösen a montenegrói tengerpart északi részén lévő Hercegnovi tett határozott lépéseket, és közölték: nincs olyan versenytárs, amelynél ne tudnának olcsóbbak lenni. Az első osztályú szobákban, a magánvillákban és apartmanokban már tíz euróért kínálnak szállást.

Hercegnoviban és körzetében az ebéd ára 3-3,5 euró (ezer forint) körül van, a kávé fél euró, az üdítők pedig 2 euróba (nagyjából hatszáz forintba) kerülnek. Hercegnovi egyik vendéglátósa bejelentette, hogy az árak húsz százalékkal alacsonyabbak, mint az idény kezdetén. A városban remélik, hogy így nem csökken lényegesen a vendégek száma, és legalább annyian nyaralnak idén is a montenegrói tengerparton, mint tavaly.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A teljes szállodai ellátás napi 25 és 80 euró (7 és 22 ezer forint) között mozog. A montenegrói tengerpartra a legtöbben Szerbiából, Norvégiából és Oroszországból érkeznek, de gyakoriak a magyar turisták is.

Akik autóval indulnak Magyarországról, azoknak a Szerbián át vezető útvonalat ajánlják, nemcsak azért, mert ez rövidebb, hanem azért is, mert Horvátországon keresztül igen magas autópályadíjat kell fizetni.

Címkék: