Szánalmas Aldi-akció: 1 forintos árcsökkentés

Pénzcentrum2009. június 22. 14:02

Színes szórólapokon hirdeti legújabb akcióját az Aldi. A német tulajdonú áruházlánc gyakorlatilag előrehozza az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, azonban a gyakorlatban ez csak pár forintot jelent.

"A július 1-től hatályos, 20%-ról 18%-ra történő áfamódosítás miatt mi már június 21-től több, mint 100 áfaváltozás által érintett termék esetén csökkentjük az árakat.

Megbízhat árainkban!

Az általunk megszerzett árelőnyt következetesen és folyamatosan továbbadjuk vásárlóinknak. Erre törekszünk most és a jövőben is" - hangzatos jelszavak az Aldi honlapján és legfrissebb szórólapjain.

A német tulajdonú áruházlánc tehát előbbre hozta az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését. A cég honlapján 71 olyan termék szerepel, amelynek csökkent az ára június 21-től, azaz vasárnaptól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Igazán szép gesztus az Alditól -gondolhatnánk- hogy 10 nappal az adóváltozások előtt már csökkenti az árakat, azonban téved, aki a hatalmas reklámkampány miatt óriási akciókra számít. A legtöbb termék ára ugyanis 4(!) forinttal csökken, így például a Milfina trappista sajt 279 forint helyett 275 forintba kerül (125g/csomag), a BIAC probiotikus desszert 179 forint helyett mindössze 175 forint (200g/pohár), a Milfina sovány túró 199 forint helyett 195 forint (250g/tégely), a Frissen a péktől fehér kenyér kilója 249 forint helyett csak 245 forintba kerül. A tejes kifli és a vizes zsemle ugyanakkor kerek 1 forinttal lett olcsóbb. (Vannak olyan termékek -például tej, kenyér- amelyek ára nagyobb mértékben, 10 forinttal csökkent.)

Arról nincsenek információink, hogy mennyibe került a szórólapok előállítása és terjesztése.

Címkék: