Fizet a Wizz Air, ha találsz nála olcsóbbat

Pénzcentrum2009. június 15. 16:58

A Wizz Air olyannyira biztos abban, hogy a legalacsonyabb árakat kínálja az utazni vágyóknak, hogy hajlandó fizetni is, ha valaki egy konkurens cég hasonló időpontban induló járatára olcsóbb jegyet talál.

A gazdasági recesszió ellenére mintegy 30 százalékkal nőtt a Wizz Air forgalma az év első öt hónapjában. A régió piacvezető diszkont légitársasága 2,8 millió utast szállított január elseje és május 31 között, az egy évvel korábbi 2,15 millióval szemben.

A látványos növekedés azt jelzi, hogy a gazdasági válság nyomán az utasoknak a korábbinál is fontosabb szempont az ár, így tovább nőtt a költséghatékony diszkont légitársaságok vonzereje. A vállalatok között is egyre több választja munkatársai utaztatására a modern flották kényelmét alacsony áron kínáló diszkont járatokat.

A Wizz Air a megnövekedett forgalomra, és az utasok igényeire tekintettel a nyári akciók idejére nem emelte múlt évi árait, továbbá új árgarancia-szolgáltatást vezetett be. Ennek lényege, hogy amennyiben utasunk egy hasonló időben közlekedő konkurens légitársaságnál olcsóbb jegyárat talán, a Wizz Air az árkülönbség dupláját téríti meg. (Az akció részleteiről itt olvashat.)

A Wizz Air az idén új járatokat indított Madridba, Nápolyba és újraindította a nyári "slágerjáratait" is: Ferihegyről Burgaszba, Korfura, Krétára, Rodoszra és Palma de Mallorcára is közlekednek a repülőgépek.

Címkék: