Zöld áruházat épített a Tesco, de az se jó

Pénzcentrum2009. június 8. 15:02

A Tesco megnyitotta első "zöld" áruházát a skóciai , amely 70 százalékkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint egy hasonló méretekkel rendelkező, három évvel ezelőtt épült iroda.

A Tesco skóciai igazgatója, Doug Wilson szerint az új épület induló költsége lényegesen magasabb, mint egy hasonló, hagyományos áruházé. A szupermarket fa vázra épült a "hagyományos" fém helyett, több szerepet kapott benne a természetsen napfény, és saját maga számára energiát is termel. A Tesco várakozásai szerint a környezetbarát áruházak több vásárlót vonzanak majd - egyrészt azokat, akiknek a környezettudatosság fontos kérdés, másrészt azokat, akik barátságosabb vásárlókörnyezetben szeretnék megejteni a heti bevásárlást.

Az áruházban 200 új munkahelyet is teremtettek, ami lökést adhat a helyi gazdaságnak, ám az önkormányzat illetékesei mégsem örültek. A BBC tudósítása szerint a Dumfries-i hivatalban amiatt aggódnak, hogy az új, városszéli áruházak még több, helyiek által működtetett belvárosi kisbolt működését teszik lehetetlenné. A Dumfries-i kiskereskedelmi szövetség elnöke Rab Smith szerint az amerikai példát kellene követni, mely meghatározza, hány áruház települhet egy városka határába.

Címkék: