Fesztiválok: így spórolunk idén

Világgazdaság2009. május 26. 09:15

A szervezők várakozásai szerint idén nem a jegyeken, hanem vendéglátáson spórolnak majd a látogatók.



Gerendai Károly főszervező szerint a Sziget bevételeinek 60 százalékát a jegyek adják, így kénytelenek az áfa továbbhárítására. Ennek ellenére reméli, hogy sikerül hozni a tavalyi 365 ezres látogatószámot. A fesztivál szponzori bevételei 25 százalékkal csökkentek, és -a főszervező szerint- nem valószínű, hogy kapnának állami támogatást. A kieső forrást a színpadok összevonásával próbálják kompenzálni.

A soproni Volt Fesztiválnál stagnál, a zamárdi Balaton Sound esetében emelkedik a szponzoroktól érkező összeg: a kisebb rendezvények jobban tudnak fejlődni. Azzal számolnak, hogy a Balaton Soundra idén is elfogynak a jegyek.  

Az áfaemelés miatt júliustól a Sziget Kft. által szervezett összes rendezvény jegyára nő.  Áfariadó: drágulnak a fesztiváljegyek!

A Hegyalja Fesztivált szervező Deltafest Kft. nem változtat a jegyárakon. Bukovinszky Béla projektigazgató úgy látja: 2009-ben akár a tavalyi 65 ezernél is több látogató lehet. Több fiatal dönthet ugyanis úgy, hogy külföldi utazás helyett inkább egy-egy fesztiválon tölti szabadidejét idén nyáron.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha a belépőkön nem is, a kínált ételeken és italokon mindenképp spórolnak majd a látogatók: ismét az olcsó sör és a lángos lehet a sláger. A tapasztalatok szerint tavaly már a teljes fogyasztás 30 százalékát a drágább ételek és italok tették ki, az idén ez az arány 10 százalékra zsugorodhat.

Címkék:
balaton sound jegyárak,