Fordulat: Betilthatják a bikaviadalokat Spanyolországban

Pénzcentrum2009. május 20. 18:02

Könnyen lehet, hogy hamarosan betiltják a nemzeti szimbólumnak számító bikaviadalokat Spanyolországban. 180 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze a véres játék ellen.

A legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint csak a spanyolok 30 százaléka kedveli a bikaviadalokat, ráadásul az állatvédő szervezetek is egyre nagyobb erővel lépnek fel a szerintük kínzásnak minősülő szórakozással szemben.

Civilek 180 ezer aláírást gyűjtöttek össze a bikaviadalok megszüntetése érdekében, ezért várhatóan Katalónia északkeleti tartományaiban nem engedélyezik tovább a véres sportot.

Korábban már olyan nagyvárosok, mint Barcelona is tettek lépéseket a viadalok megszüntetésére, azonban a döntéshozókra nehezedő óriási társadalmi nyomás miatt ezek csak rövidéletűek voltak. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken azonban sikerült teljesen beszüntetni a játékokat.

Ugyanakkor a viadalok támogató szerint a játékok nem csak szerves részét képezik a spanyol kultúrának és hagyományoknak, hanem több millió eurós bevételt jelentenek az állam számára. Ráadásul a matadorok sokak szemében sztároknak, sőt, egyfajta nemzeti hősnek számítanak. Az Európai Unió részéről is gyakran éri támadás az ibériai államot a bikaviadalok miatt: sokak szerint ha az EU fellép a bálnavadászat ellen, akkor hasonló lépésekre lenne szükség a bikaviadalokkal szemben is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Becslések szerint évente 250 ezer bika esik áldozatául a matadorok kardjainak. Kilenc országban engedélyezik a véres játékokat, közülük csak a spanyoloknál mintegy 60 ezer bikát áldoznak fel évente.

Címkék:
katalónia,