Újabb IKEA-botrány: afgán menekültek a bútorok között

Pénzcentrum2009. május 14. 05:38

Brit határőrök találták meg azt a 13 afgán menekültet, akik egy IKEA teherautóban megbújva próbáltak bejutni a szigetország területére.

13 albán állampolgárságú illegális határátlépőt fogtak el a brit határőrök a Calais-i kikötőnél, szerdán kora reggel. Az afgánok egy IKEA- bútorokat szállító teherautón rejtőztek el.

A kamiont keresőkutyás vizsgálatnak vetették alá: a speciálisan kiképzett eb kimutatta, hogy a lapra szerelt bútorokon kívül emberek is vannak a teherautó rakterében, illetve az utánfutóban elrejtőzve.

A 13 illegális határátlépőt -négy felnőttet és kilenc fiatalkorút- előállították, ujjlenyomatot vettek tőlük, majd átadták őket a francia hatóságoknak. Az eredetileg Romániából érkező teherautó folytathatta útját az angliai Doncaster-be.

A hírek szerint a sofőr és a szállító cég 2-2 ezer fontos (azaz egyenként mintegy 630 ezer forintos) bírságra számíthat, menekültenként.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A határőrök 2008-ban mintegy 28 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, mielőtt Nagy-Britanniába értek volna, több mint egymillió teherautót vizsgáltak át. A kutyák mellett szívverés-érzékelőket, hőkamerákat és szén-dioxid mérőket is alkalmaznak a hatóságok az elrejtőzött személyek felkutatására.

Címkék: