"Salma Hayek sertésinfluenzás lett!" - járvány az interneten

Pénzcentrum2009. április 30. 12:02

Az egyik vírusirtó program gyártójának szakértője figyelmezteti a számítógép felhasználókat, hogy még véletlenül se kattintsanak rá a "Madonna-, Salma Hayek-, vagy bármely más hollywoodi csillag sertésinfluenzás lett!" tárgyú kéretlen e-mailekre.

A spammelők számára kapóra jött a járvány, a legtöbben igyekeznek kihasználni az emberek sertésinfluenzától való félelmét. A hírességek nevével fémjelzett kéretlen levelekben csodaszereket kínálnak megvételre azoknak, akik nem szeretnének megfertőződni.

A szakértő figyelmezteti a felhasználókat, hogy aki rákattint ezekre a kéretlen levelekre és esetleg még rendel is valamit, az akkor jár a legjobban, ha nem kap semmit. Legrosszabb esetben viszont megfertőződik a számítógép és tönkremegy a teljes rendszer.

Számos spam terjed, mióta szárnyra kapott a sertésinfluenza-láz. A spamek kitalált készítményekkel és hírességek nevével próbálják felkelteni a gyanútlan felhasználók figyelmét. A csalások mögött olyanok állnak, akik igyekeznek kihasználni az emberek betegségtől való félelmét.

Aki rákattint és megfertőződik a számítógépe, annak fel kell készülni arra, hogy az okozott károknak csak a rosszindulatú spammelő fantáziája szabhat határt. Mindenki legyen óvatos és ne kattintson rá a "Madonna vagy Salma Hayek sertésinfluenzás" tárgyú levelekre.

Címkék: