Hamis Prada és Gucci a repülőtéren: óriási fogás

Pénzcentrum2009. április 24. 17:32

Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának munkatársai több mint 1,3 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le a chicagoi O'Hare Nemzetközi Repülőterén- írja a hamisitasellen.hu.

A Hongkongból érkező és Torontóba tartó szállítmány átvizsgálása során több mint 2000 darab hamis termékre bukkantak a CBP munkatársai. A hamisítványok között elsősorban luxusmárkák imitációi szerepeltek. A hatóságok többek között hamis Prada és Coach táskákat, Gucci és Louis Vuitton pénztárcákat, Dolce & Gabbana kiegészítőket, valamint Tiffany ékszereket foglaltak le. A replika termékek kereskedelmi értéke a szakértők szerint meghaladja az 1,3 millió dollárt.

A CBP nagy hangsúlyt fektet a védjegyoltalom alatt álló termékek védelmére, valamint a hamis áruk importjának megakadályozására. A hivatal által alkalmazott online adatbázis, amely a védjegyoltalom alatt álló termékek rendszeresen frissülő listáját tartalmazza, a munkatársak számára folyamatosan elérhető. Ez jelentősen megkönnyíti számukra a hamis termékek azonosítását és a jogsértők lebuktatását. "A CBP éberen őrködik, hogy megakadályozza a hamis termékek Egyesült Államok területére történő behozatalát" - mondta Janice Adams, a CBP munkatársa.

A tavalyi évben az amerikai hatóságok több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamisítványokat, ami mintegy 40 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatokat.

Címkék: