A "zöld" bank nem talált legyőzőre!

Pénzcentrum2009. április 20. 14:00

A környezetvédelem érdekében és a klímaváltozás ellen tett minden intézkedés üdvözlendő. A Carbon Trust Standard elnevezésű környezetvédő intézet vállalatok, bankok és egyéb szervezetek számára tavaly meghirdetett versenyének a napokban tartották az eredményhirdetését. A pályázók közül az nyerhette meg a díjat, amely leginkább csökkenteni tudta ökológiai lábnyomát.

A díj idén - első ízben a brit pénzintézetek közül - a Yorkshire Bankot illette, mely egy év alatt 15,8 %-kal csökkentette káros-anyag kibocsátását. A pénzintézet célul tűzte ki, hogy éveken belül a nullára csökkenti szén-kitettségét, aminek elérése érdekében minden erőfeszítést megtesznek.

A bank kiemelkedő szerepet vállalt a klímaváltozás megakadályozásáért folytatott küzdelem során, a szénalapú energiahordozók felhasználásának csökkentésével jelentősen hozzájárult környezetünk védelméhez. A verseny szervezői nagyra értékelték, hogy ilyen rövid idő alatt ennyivel csökkenteni tudták a pénzintézet ökológiai lábnyomát.

A kitüntetett Yorkshire Bank környezetvédelmi programjáért felelős vezetője elmondta, hogy az elismerés rendkívül fontos a pénzintézet számára, mert ezzel megkapták az első visszaigazolást arra vonatkozóan, hogy jó felé haladnak a szénalapú energiafelhasználás minimalizálásának útján. A díj elhódításával egy lépéssel ismét közelebb kerültek a kitűzött céljaik eléréséhez.

A díjat odaítélő szervezet elnöke hozzátette, hogy a versengés során folyamatosan dokumentálták a pályázók energiafelhasználását, így a viadal minden szempontból hiteles és a végeredményt a tényadatok határozták meg. Az indulók bebizonyították, hogy a nagyobb egységben működő szervezetek is képesek tenni a környezetünk védelmében, a gratulációk mellett minden díjazottnak köszönet is jár.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A környezetvédők szerint a vállalkozások, pénzintézetek és egyéb szervezetek az elmúlt egy évben megszerzett tapasztalataikat az üzleti életben is hasznosíthatják, így a befektetett energia duplán megtérülhet.

Címkék: