Van megoldás a súlyproblémáidra: rágózz sokat!

Pénzcentrum2009. április 15. 10:00

Egy friss tanulmány szerint a rágógumi kalóriát éget, ezzel hozzájárulhat a testsúly csökkenéséhez. Ráadásul ezt kivételesen nem angol tudósok állítják!


Az amerikai Rhode Island-i Egyetem táplálkozástudományi karának docense, Kathleen Melanson kutatásai azt igazolják: a rágógumi pozitív hatással lehet a fogyókúrára.

A rágózás elnyomja az étvágyat és -főleg a mentolos rágógumi esetében- serkenti az anyagcserét. Azoknál a tesztalanyoknál, akik rágózás után étkeztek, kimutatható volt, hogy kevésbé kívánják az ételt, kevesebbet esznek és hamarabb jóllakottnak érzik magukat. A rágózás ugyanis olyan ingereket küld az agynak, amelyek az étkezéshez hasonló hatást váltanak ki a szervezetben, ezzel azt a képzetet keltik testünkben, mintha ennénk.

A kutatók ugyanakkor arra figyelmeztetnek, korai lenne még túlzó következtetéseket levonni a vizsgálatokból. Ráadásul a teszteket gyakorlatilag laboratóriumi körülmények között folytatták, az pedig szintén hatással lehet az eredményre.

A táplálkozástudományi szakértők természetesen csak a cukormentes rágógumit ajánlják, hiszen a cukrot is tartalmazó édességek fogyasztásával épp ellenkező hatás érhető el.

Címkék: