Ki örül a gyenge forintnak? A bevásárlóturisták mindenképp!

Világgazdaság2009. március 23. 09:30

A hazai üzletláncok tapasztalatai szerint az elmúlt hetekben megnőtt a gyenge forint előnyeit kihasználni igyekvő, szomszédos országból érkező bevásárlók száma, akik mindent visznek!

A TescoGlobal Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője szerint Esztergomban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Miskolcon is megugrott a külföldi bevásárlók száma, akik mindent visznek, de főkénét műszaki cikkeket, ruházati termékeket, élelmiszereket és vegyszereket.

Bár a vásárlók nemzetiségéről nem vezetnek statisztikát, a munkatársak közvetlen beszámolói, a parkolóban lévő szlovák rendszámú autók, és persze a forgalom növekedése mind erre engednek következtetni. Ráadásul a jelenség már nem csak hétvégén, de hétköznap is megfigyelhető.

A déli határszakaszon ugyanakkor nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést, csakúgy mint a CBA sem. A Csemege-Match hálózatában csak egyetlen üzletben tapasztaltak megnövekedett külföldi forgalmat, méghozzá az Esztergomiban. Ennek az a magyarázata, hogy a Match inkább belvárosi szupermarketeket üzemeltet.

Címkék: