Négynapos munkahétre áll át a magyar GE egy részlege

Portfolio2009. március 11. 15:42

GE Hungary Zrt. ma bejelentette, hogy Kereskedelem és Ipar divíziója 4 napos munkahétre áll át a tervek szerint.

GE Hungary Zrt. Kereskedelem és Ipar üzletága ma bejelentette, hogy megállapodtak a szakszervezetekkel a 4 napos munkahét bevezetésének feltételeiről. A munkaszerződésben előírtnál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatással a vállalat célja a munkahelyek megtartása a nehéz gazdasági környezet és a megrendelések visszaesése ellenére.

A 4 napos munkahetet márciustól kezdődően terméktípustól, technológiától függően eltérő időpontokban vezetik be a 8 gyárban. A rövidebb munkaidő márciusban a gyártósorokon dolgozók megközelítőleg 40%-át érinti, ezt követően az érintettek köre a megrendelések volumenétől függően változhat. A cégvezetés és a munkavállalói képviselők az év során értékelik illetve elemzik a rövidebb munkaidőben foglalkoztatás gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokat.

"Magyarország stratégiai központ a GE Lighting számára, gyártási volumenünk 98%-a exportra készül. A mélyülő gazdasági válság okozta megrendelés visszaesés mellett a 4 napos munkahét bevezetésének kulcsfontosságú szerepe van alkalmazottaink munkahelyeinek megtartásában." - tette hozzá Phil Marshall, a GE Kereskedelem és Ipar üzletág EMEA régióért felelős elnök-vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1989 óta a vállalat több mint 1.1 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, s különböző üzletágaiban összesen 14,500 munkavállalót foglalkoztat. A Kereskedelem & Ipar divízió budapesti regionális központjában, nyolc gyárában (a két budapesti mellett, Vác, Ózd, Hajdúböszörmény, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kisvárda) és európai technológiai központjában jelenleg 9,500 főt alkalmaz.

A többi GE üzletág (víz, egészségügy, energia, légiközlekedés) összesen 5,000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, melyek a globális piacra szállítanak, illetve a hazai piac szereplői mint a Budapest Bank, a GE Money tagja. A többi GE üzletágat nem érinti a GE Világítástechnika divíziójának munkaidővel kapcsolatos döntése.

Címkék:
oney magyarország zrt,