Nem dolgozik már senki, csak online videókat nézeget

Pénzcentrum2009. március 7. 08:00

Akinek megszűnt a munkahelye, ráér egész nap videókat nézegetni otthon az interneten, aki meg eddig is ezt csinálta a munkahelyén, az ezután sem fog leszokni róla. Legalábbis így lehetne megmagyarázni, miért is nő meredeken a megtekintett online videók száma.

Egyedül januárban 14,8 milliárd videót néztek meg a netezők online, ami 4 százalékkal több, mint a decemberi adat. A videóoldalak rangsorát nem meglepő módon a Google vezeti, 6,4 milliárd megtekintést regisztált. Ezek 99 százalékát a YouTube-on.

A legnépszerűbb videós oldal egyetlen hónap alatt 100 milliónál is több unique usert (felhasználót) számolt össze saját statisztikái alapján. Az átlagos néző egy hónap alatt 62 videót tekint meg, melyek átlagos hossza 3,5 perc. Ez fejenként ugye 3,5 órát jelent egy hónap alatt a YouTube-on.

A lista második helyezettje messze lemaradva a Fox Interactive Media, mely a MySpace-t is birtokolja, 552 millió letöltéssel. A dobogó legalsó foka a Yahoo!-nak jutott, 374 millió videóval.

Egy felmérés szerint az internetet használók 77 százaléka néz kis videőkat a neten. Az átlagmennyiség havi hat óra, ami 15 százalékkal több, mint decemberben. Vagyis vagy nem volt időnk a netes videókra a decemberi ajándékvadászat idején, vagy januárban ráér mindenki, de nagyon. Hogy stílusosak legyünk, betűzünk ide egy YouTube-videót arról, hogy kerülheti el az ember napokig a munkát úgy, hogy szorgos irodai hangyának tűnjék.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék: