Mégsem zárják be a sarkadi Tesco-t

Pénzcentrum2009. február 17. 09:15

Valószínűleg mégsem kerül lakat a sarkadi Tesco áruházra. Korábban azért merült fel a hipermarket bezárásának ötlete, mert rendkívül megszaporodtak a lopások, sőt az is előfordult, hogy a tolvajok a dolgozókat is bántalmazták.

Kitiltanák a kényszertöméssel hízott libamájat a Tesco-ból
A PETA állatvédő szervezet akciót szervez annak érdekében, hogy a Tesco összes üzletéből száműzze a kényszertöméssel hízott libamájat. A szervezet a Tesco vezérigazgatóját kéri fel a libamáj eladásának beszüntetésére.

Közleményükben azt írják, hogy Nagy-Britannia lakosainak kétharmada ellenzi a libamáj értékesítését, a hízott máj előállítását pedig már 15 európai országban betiltották, beleértve Németországot és Nagy-Britanniát.

Az állatvédők célja az állatkínzások kiderítése, a nyilvánosság tájékoztatása és az álaltok életkörülményeinek javítása.


Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs igazgatója elmondta: nagy valószínűséggel nem zárják be az áruházat, mert az elmúlt hónapokhoz képest sokat javult a helyzet. A szóvivő szerint nem tapasztalták, hogy a lopások számának növekedése országos probléma lenne, ezért a Tescónak nincs stratégiája arra az esetre, ha gyakoribbak lennének a sarkadihoz hasonló esetek.

Auer György alezredes, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: Románia 2007-es uniós csatlakozása óta a sarkadi szegények még szegényebbek lettek. Megszigorították ugyanis a cigarettabehozatalra vonatkozó előírásokat, és a csempészet ellenőrzését is. Ezzel sok család a korábbi bevételeinek jelentős részét elvesztette.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sarkadon a tolvajok nyakon vágták a pénztárosnőt, orrba verték a biztonsági őrt - három ilyen esetet sikerült bizonyítani. A sarkadi ügyben - a lopásokon kívül- bizonyítható egy rendbeli rablás is - a tolvaj erőszakkal vitte magával a zsákmányát. A lopott árut el kell adni valakinek, ha a tolvaj nem tudja mindet maga elfogyasztani - ilyenkor szükségszerűen akad orgazda. Sarkadon megtalálták, meggyanúsították őt is.

A biztonsági kamerák által készített filmek rengeteget segítettek - csak elég sok időbe került átnézni a nyolc DVD-re írt felvételeket. Ezek alapján viszont bizonyítani lehet, hogy nemcsak a szülő lopott, hanem a nem büntethető, kiskorú gyermekét is lopásra használta - a Btk. szerint ez kiskorú veszélyeztetésének minősül. Az apát emiatt őrizetbe vették, a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A négy veszélyeztetett gyermeket a gyámhatóság eseti gondnoknál helyezte el.

Címkék: