Az élet apró örömei: univerzális lesz a mobiltöltő

Pénzcentrum2009. február 17. 15:00

Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor lemerül a telefonunk, és a munkahelyünkön épp csak olyan töltője nincs senkinek, amilyenre szükségünk lenne. De most végre a telefongyártók is tesznek valamit az élet megkönnyítése érdekében!

Az EU Business által idézett jelentés szerint a mobiltársaságok hétfőn megegyeztek abban, hogy olyan mobiltöltőt fejlesszenek ki, amely minden márkával, és típussal kompatibilis.

Az elhatározásra elsősorban az EU nyomása miatt jutottak. Günter Verheugen, az EU versenyképességért és iparpolitikáért felelős biztosa a Deutsche Welle német rádiónak azt mondta, hogy a 27 tagországban jelenleg forgalomban lévő mintegy 30 különböző mobiltöltő számát le kell csökkenteni, hiszen ez az állapot már tarthatatlan.

Az univerzális mobiltöltők kifejlesztése azonban akár még előnyt is jelenthet a cégek számára, hiszen a készülékeket olcsóbban is el tudják adni, ha nem kell mindegyik mellé töltőt is biztosítani.

Ezen kívül a környezetvédelem érdekében is letesznek valamit a mobiltársaságok az asztalra, hiszen a tervezett új eszköz kevesebb energiát használ majd, mint a meglévő modellek.

Címkék: