Részeg volt a japán pénzügyminiszter a G7 csúcson?

Pénzcentrum2009. február 16. 15:00

Nem elég, hogy japán gazdaságáról 1974 óta nem látott napvilágot olyan rossz adat, mint a napokban, a pénzügyminiszter még félreérthető viselkedésével is okot ad az ellenzéknek a fújolásra.

A péntek-szombaton megrendezésre került római G7 találkozón, ahol pénzügyminiszterek és jegybankelnökök tanácskoztak, a japán pénzügyminiszter, Shoichi Nakagawa meglehetősen kellemetlen helyzetbe került, számos jel arra utalt ugyanis, hogy ittas állapotban volt.

Fejét többször leszegte, szeme leginkább csukva volt, és még egy kérdést is elvétett, amit nem neki, hanem a japán jegybankelnöknek címeztek.

Ma azonban cáfolta Nakagawa, hogy részeg lett volna. Elmondta, hogy előző este megivott egy pohár alkoholt, majd gyógyszert vett be a repülőútra, ez lehetett rá ilyen hatással. A sajtó által készített felvételeket számos televízió közölte, és az internetes videómegosztó oldalakon is fent voltak.

Persze az ellenzék egyből azt tanácsolta, hogy mondjon le posztjáról a miniszter, hiszen kínos színben tüntette fel viselkedésével egész Japánt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A negatív felhangokat csak tovább erősíti, hogy a legfrissebb adatok szerint a világ második legnagyobb gazdasági hatalma hetvenes évek óta nem látott mélyponton van, ahol az export rekord alacsony szintre csökkent, a belső fogyasztással egyetemben. Ezzel immár a harmadik egymás után következő negyedévben produkált negatív GDP növekedést az ország,

Címkék:
részeg nő,