Használt flakonból készül a napelemes Samsung mobil - képekkel

Pénzcentrum2009. február 16. 12:00

A Samsung bemutatta a világ első, napenergiával működő érintőképernyős telefonját. A készülék borítását használt műanyag flakonokból állították elő, ráadásul beépített lépésszámlálóval is segíti a környezettudatos életmódot.

A gyártó szerint a cellák elegendő energiát biztosítanak ahhoz, hogy bármikor telefonálhassunk a készülékkel. Ráadásul a telefon a részleteiben is a környezettudatos használatra van kialakítva: a képernyő fényereje, a gombok háttérvilágítása és a Bluetooth is egyetlen gombnyomással átváltható energiatakarékos üzemmódra.

A készülék ugyanakkor rendelkezik egy úgynevezett "eco walk" funkcióval is, ami telefonálás közben számolja lépéseinket. Ezekből az adatokból pedig kiszámítja, hogy mennyi szén-dioxidot spóroltunk meg azzal, hogy autózás helyett a gyaloglást választottuk, és azt is megmutatja, hogy ezzel mennyi fát sikerült megóvnunk.

 

 

Fotó: Daily Mail

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Samsung szerint a környezetbarát működéshez hozzájárul az is, hogy más telefonokkal ellentétben nem tartalmaz a természetre káros anyagokat, ráadásul a készülék formája is kavicsra emlékeztet.

Az új mobil áráról egyelőre nincsenek információk, a tervek szerint Nagy-Britanniában 2009 második felében kezdik el árusítani.

Címkék: