Iskolapad a gyorsétteremben: gimnáziummá alakul a McDonald's!

Pénzcentrum2009. január 8. 05:38

Példaértékű lépésre szánta el magát a brit McDonald's: nem csak foglalkoztatja a fiatal dolgozóit, de lehetőségeit is nyújt számukra a középiskolai képesítések megszerzésére.

A társaság 72 ezer fős munkaerő-gárdájából egyelőre idén mintegy hatezernek nyílik lehetősége arra, hogy középiskolai szintű oktatásban részesüljön, jövőre azonban már 10 ezer dolgozó vehet részt a programban. A kellő szorgalommal rendelkező alkalmazottak az első körben államilag elismert GCSE vizsgát tehetnek öt tantárgyból (ez nagyjából egy igen könnyű érettséginek, vagyis inkább egy kisérettséginek felel meg).

A sikeres beszámolókat követően a McDonald's lehetőséget biztosít a következő körben a matematika és angol nyelv GCSE-vizsgákra történő felkészülésre, valamint ezek mellett a vendéglátóipar feladatainak elmélyültebb tanulmányozására is. A társaság tanóráit ugyanúgy ellenőrzik majd a helyi tanfelügyelet, az Ofsted emberei, mint bármely más gimnáziumét. A McDonald's szakképzéseit pedig a legismertebb akkreditív szervezet, a City & Guilds is elismeri majd.

- Ezekben a nehéz gazdasági időkben minden korábbinál fontosabb, hogy a gondot fordítsunk a munkavállalókra - mondta David Fairhurst, a McDonald's UK személyzeti igazgatója. - Mivel a szolgálató és vendéglátó szektor mára az Egyesült Királyság legnagyobb munkaadójává vált - a turizmus és a vendéglátóipar önmagában 1,9 millió embert foglalkoztat - létfontosságú, hogy mi és az egész iparág megfelelő figyelmet fordítson a dolgozók képességeinek fejlesztésére, hogy a recesszió elmúltával az ágazat készen álljon aranytojást tojó tyúkká válni - tette hozzá az igazgató.

Vissza a főoldalra.

Címkék: