Itt a parlamenti döntés a december 24-i boltzárról: ezzel pont került a vita végére?

Pénzcentrum2023. november 13. 15:54

A Vállalkozásfejlesztési Bizottság elutasította Balassa Péter képviselő önálló indítványának tárgysorozatba vételét, melynek témája a Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása érdekében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/5921. szám) volt. Ezúttal sem tárgyalják a kérdést. 

A kereskedelmi láncok nem zárkóznak el a december 24-i boltzárról, ezt bizonyítja, hogy a Lidl már be is jelentette: egy üzletük sem nyit ki Szenteste. Más láncok is hajlanak rá, azonban viszont szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek.

A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart majd Magyarország egyik legnagyobb keresztény ünnepén, december 24-én - derült ki a Civil Összefogás Fórum és az Egyenlő.hu közleményéből. A felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

Azonban a kérdés nem kerül a parlament elé: a Vállalkozásfejlesztési Bizottság ugyanis elutasította Balassa Péter képviselő önálló indítványának tárgysorozatba vételét. 

Címkék:
vásárlás, karacsony, bolt, lidl, nyitva tartás, zárva tartás, december, szenteste, boltlánc,