Hatalmas bejelentést tett a magyar Kickstarter: indul a tőkeinjekció, külföldi terjeszkedés a láthatáron

Seregély Orsolya2022. november 15. 20:15

A mai rendezvényükön a Brancs közösségi finanszírozási oldal megálmodói bejelentették, hogy befektetői kampányt indítanak a Tőkeportálon. A lebonyolított kampányok számának növelése, a felhasználói bázis bővítése és pár éven belül külföldi terjeszkedés a céljuk ezzel a lépéssel.

A Brancs nem más, mint Magyarország első közösségi piactere, ahol nem csak termékeket lehet vásárolni, hanem a legkülönfélébb ötletekbe lehet befektetni. A kampányok között a legígéretesebb startup ötletek mellett népszerű művészi, mezőgazdasági projektek és társadalmi célú kampányok is sikerrel zárultak már.

A most induló befektetői kampány célja, hogy tényleges változást tudjanak hozni a hazai startup ökoszisztémában és az induló vállalkozásoknak egy valós teljesítményeket kommunikáló kampányfelületet biztosítsanak.

Havonta akár 10-15 egyidejű kampány levezénylésére is van elég ötlet, amiből látszik, hogy van igény az általuk megálmodott koncepcióra. 2 éven belül pedig szeretnék a magyar ötletekből indult startupokat bemutatni a nemzetközi színtéren is! 

Az indulás óta eltelt 5 hónapban közel 50 kampányt menedzseltünk és több mint 20 millió forinttal támogatta a Brancs közösség a projekteket. Ez viszont csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezernél is több pályázat futott át rajtunk és látjuk, hogy bőven van még tér a fejlődésre

– hangzott el Kövesdi Gábortól, a Brancs alapítójától.  

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A befektetési kampányukat a Tőkeportálon indítják el, ahol a kampányra való előregisztráció 2022. November 15-én indult, amit a Pannónia Filmstúdióban tartott eseménnyel jelentettek be.

Az előregisztrációs időszak 2022. november 14 és december 05. között tart, amit az előregisztrációban jelentkezett befektetőknek megnyitott zárt időszak fog majd követni, amikor kizárólag nekik lesz lehetőségük befektetni a vállalkozásba.

Fotó: Stiller Ákos

Címkék:
vállalkozás, kampány, startup, befektetések, közösségi finanszírozás, brancs, brancs közösség, crowdfunding,