Lehúzza a rolót Budapest legendás cukrászdája: nem bírják tartani a lépést a drágulással

Pénzcentrum2022. június 23. 11:14

Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa Facebook oldalán jelentette be, hogy végleg lehúzza a rolót. Az ok egyszerű: annyira megdrágultak az alapanyagok, hogy már hetente kéne növelnie az árakat.

Hét és fél év után végleg bezár Budapest egyik kedvenc cukrászdája, az Édesem. Márk Szonja, pályaelhagyóként újságíróból lett a cukrászat tulajdonosa, aminek nehezen ugyan, de sikerült túlélnie a pandémiát. A jelek szerint viszont idáig tudta nyereségesen üzemeltetni az üzletet, így most kénytelen bezárni a boltot.

Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne

– írja az oldalán Szonja, aki annak ellenére hozta meg a döntést, hogy az üzlet előtt továbbra is kígyózó sorok állnak (bár egy ideje csak előrendelésre készít süteményeket), és a workshopokra is perceken belül elfogynak a jegyek. Mégis, szerinte nem lenne etikus annyiért árulni egy tortát, amennyiért már ő se venné meg. Szonja a bezárást azzal is magyarázta, hogy az elmúlt időszakban olyan mértékű bizonytalanságot tapasztalt, ami már több problémát okozott a vállalkozásában, mint örömet.

Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– írta.

Címkék:
Budapest, drágulás, cukrászda, bezár, cukrász, árdrágulás,